Dexterous Rascals Mopshonden

Onze keuze is uiteindelijk gevallen op de Shiba Inu. Dit prachtige ras is volledig onverwant aan de Mops, waardoor de genetische variatie een prachtige positieve impuls krijgt. Het fokken met nauw verwante honden van hetzelfde ras is op zich geen kunst.  De resultaten hiervan zijn redelijk voorspelbaar. De keuze voor een outcross is er één waarbij ook intuïtie een rol speelt. Rationeel is het verstandig om een ras uit een ander cluster te kiezen dat weinig gezondheidsproblemen kent. Ook is het verstandig te kiezen voor een reu die zich al bewezen heeft. Verder is het een aanrader om te kijken naar stabiel, sociaal en natuurlijk gedrag. Toch blijft de keuze een hoge mate van gevoelsvoorkeur met zich mee brengen.

De dekking verliep ontzettend goed. Chanel is twee keer gedekt en beide dekkingen waren "uit het boekje".

    

Ze is inmiddels met het grootste gemak bevallen van een prachtige dochter. Ik heb de persweeën nauwelijks waargenomen en in een paar seconden was onze Nozomi een nieuw lid van onze hondenfamilie geworden. Ze was meteen vitaal en sterk en zocht zelfstandig de tepel op. Chanel was de verzorgende en ervaren mopsenmoeder, zoals we haar ook kennen.

Nozomi is Japans voor "hoop". Ze geeft onze fokkerij een nieuw perspectief waar we lang naar hebben uitgekeken. We zullen haar ontwikkeling nauwgezet volgen en zullen de vele belangstellenden kynologen regelmatig van updates voorzien. 

---------------

Nozomi

Geboren/ Born; 25-11-2018

Gewicht/ Weight; 230 gram

DM; N/N

                                                         VADER (Father)

MOEDER (Mother)

 

                                     

                                      NOZOMI

 

 

           

8 weken jong, spelen in de sneeuw

 

TerugVerder

DEXTEROUS RASCALS | meranda@mopshondjes.com